Nantes, qyteti dixhital

Sep 9, 2022 | Jeta në Nantes, Lëvizshmëria në Francë | 0 comments

28,800: Ky është numri i vendeve të punës në sektorin dixhital në zonën metropolitane të Nantes në fund të vitit 2020.

Nantes, qyteti dixhital dhe kryeqyteti i Loire-Atlantique, metropoli i 3-të më tërheqës dhe dinamik në Francë, ka shumë asete. Çdo vit, profile të reja dixhitale kapen në metropolin Loire dhe ekosistemin e tij stimulues. Një dritare për të ardhmen e këtij sektori tashmë të gjallë, qyteti i elefantit inkurajon dhe nxit ata që dëshirojnë të ndërmarrin në terren.

Ekonomia në Nante

Së pari u lidh me Loire dhe Oqeanin Atlantik. Nantes ka qenë një qytet industrial, përshëndetje për biskotat Lefèvre Utile dhe të famshmen e tij Choco BN (lexo këtu Biskotat Nantais) të cilat ishin shija e të gjithë francezëve të paktën një herë në jetën e tyre! Sot, ekonomia e Nantes vjen kryesisht nga sektori terciar (shërbimet). Ky tranzicion u përshpejtua në vitin 2000 nga themelimi i kompanive të mëdha të Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) si Capgemini, IBM dhe grupi Sigma, për shembull.

Histori suksesi

Një start-up i themeluar në vitin 2016, Shopopop është sot lider në Evropë në shpërndarjen bashkëpunuese në shtëpi falë proceseve dhe ideve gjeniale. Kompania ka ndërtuar partneritete me markat kryesore franceze si Decathlon dhe Leclerc ose Familia në Itali, për shembull. Shopopop mblodhi 20 milionë euro në 2021 për të vazhduar zhvillimin e tij.

Weenat është një kompani që prodhon meteorologji precize duke i lejuar fermerët të parashikojnë dhe optimizojnë burimet e tyre. Këtë vit, start-up-i i ri mblodhi 1 milion për t’u vendosur në tregun evropian!

Demonstrata dhe ngjarje rreth teknologjisë dixhitale në Nante

Në vitin 2009, u krijua Web2day. Kjo ngjarje gjysmë ditore kushtuar teknologjive të reja mblodhi së bashku rreth 300 njerëz. 11 vjet më vonë, kjo ngjarje mblodhi së bashku 10,000 njerëz rreth një festivali të fokusuar në të ardhmen e TIK-ut dhe teknologjisë dixhitale në një mjedis të jashtëzakonshëm ku u siguruan 150 konferenca me 8 tema kryesore.

Mathew Asgari i Wired Magazine komentoi “Nantes është një qytet teknologjik në lulëzim, ai mund të krijojë një mjedis të ngjashëm me San Francisko disa vite më parë!”

Qyteti i Dukes of Brittany organizon shumë ngjarje inovative çdo vit që lëvizin linjat dhe frymëzojnë shumë sipërmarrës dhe punonjës.

Inovacioni dixhital në Nante

Metropoli promovon dhe inkurajon iniciativat në fushën dixhitale. Por jo vetëm!
Laboratori i qytetit të Nantes është një nga sistemet e tij, i cili është gjithashtu një nga të parët që ka parë dritën e ditës në Francë. La French Tech është marka e ekosistemit fillestar në Nante. French Tech Nantes shquhet si një nga qendrat kryesore të teknologjisë franceze në mbarë botën. Ekosistemi francez është më i larmishëm dhe më i hapur për bashkëpunim nga sa mund të mendoni, dhe ka të gjithë mbështetjen që i nevojitet për të zhvilluar. Tani që ato janë njohur zyrtarisht nga të gjitha nivelet e qeverisjes, komunitetet e teknologjisë franceze ka të ngjarë të vazhdojnë të kultivojnë sipërmarrjen në rajonet e tyre, të mbështesin zhvillimin ekonomik dhe të tërheqin talente të reja nga e gjithë bota.

Teknologjia franceze në Nante

 

French Tech Nantes nuk është një organizatë, është zemra e një rrjeti. Rrjeti French Tech synon të mbështesë zhvillimin e startup-eve dhe të promovojë përparimin e tyre drejt suksesit. Ai e bën këtë duke krijuar një grup aftësish dhe njohurish të përbashkëta, si dhe një gamë të gjerë burimesh të disponueshme për këdo që ka nevojë për to. Infrastruktura e gjerë është projektuar posaçërisht për startup-et, duke përfshirë një hapësirë ​​private të bashkëpunimit të vendosur në kampusin Université Nantes Atlantique.

Nantes është në evolucion të përhershëm dhe rishpik veten çdo ditë. Aventura dixhitale po ju afrohet: vetëm një pyetje. Çfarë po pret? Na kontaktoni pikërisht këtu 🙂

Projekti juaj ERASMUS në Francë duke filluar ofertën tuaj falas!